Rólam

Chilében születtem, szerető családba. Gyermekkorom túlnyomó részét magyar szülők magyar gyermekeként Dél-Amerika különböző országaiban töltöttem. Az általános iskolámat itthon fejeztem be, és itt is érettségiztem. Angol-portugál bölcsészként Portugáliában, Nemzetközi Szakközgazdászként itthon végeztem. Mindeközben folyamatosan képeztem magamat más területeken is. Így lettem a teljesség igénye nélkül tanár, szaktolmács, fordító, kutya kiképző, idegenvezető. Egész korán elkezdtem tanítani, a pályám egy olyan fiú osztályban kezdtem, ami „nehezen kezelhető” fiúkból állt. Legszebb emlékeim közé tartozik ez az időszak.

A diplomák megszerzése után kezdődött az azóta is tartó önismereti útkeresésem. Tanultam buddhizmust, energia gyógyászat különböző válfajait, örökölt sorsot, családállítást, belső utaztatást, meditációs és relaxációs technikákat, rendszereket és „-izmusokat”, amik közül néhány előbbre vitt, mások zsákutcának bizonyultak. Ezzel párhuzamosan kerestem azokat az utakat, amikkel a tanítványaimnak segíthetek, akiknek köre időközben 6 – 90 éves korosztályra bővült. Kihívásaik a multinacionális nagyvállalatokban, az iskolában, vagy éppen friss nyugdíjasként egészen változóak és sokrétűek. 

Egyre több volt tanítványom bízza rám saját gyermekét, sőt unokáját is. Ez nem csak siker, több annál: felelősség és megtiszteltetés, ami folyamatos lendületet ad minél több eszköz felkutatására, amivel segíthetem őket.

Olyan emberektől volt szerencsém személyesen tanulni, akik örök érvényűnek tűnő kapaszkodókat adtak számomra. Időrendi sorrendben: Domján László, Paulinyi Tamás, Mireisz László, Barkó Judit, Popper Péter és Vekerdy Tamás. Van köztük olyan, akinek a mai napig tanítványa vagyok. Ami közös bennük, az, az emberszeretet, szolgálat és segítés, hogy az egyes ember rátaláljon a saját, és nem más által előírt boldogsághoz vezető útjára. Mint legtöbbünknek, nagy tanítóim a családom, és bár közhelynek hangzik, minden egyes tanítványom is. 

Kapcsolat: kalauzdora@gmail.com